Charlotte Houberg

houbencharlotte.jpg

Charlotte Houberg (1991), sopraan, heeft haar bachelor- en masterstudie op het Koninklijk Conservatorium Den Haag cum laude afgesloten bij zangdocente Henny Diemer. Ze krijgt nu coaching van Rosemary Joshua.

In 2012 zong ze de rollen van L’Amour (Cadmus et Hermione - Lully) tijdens een productie van het Utrechts Conservatorium en Zerlina (Don Giovanni - Mozart) tijdens het Grachtenfestival. In 2014 zong ze Bess (Porgy & Bess - Gershwin) met het Gelders Orkest in het Concertgebouw, TivoliVredenburg, en op het grachtenfestival. Bij de Nederlandse Opera & Ballet heeft ze de rol van Eerste Heks bij de wereldpremière van The Theatre of the World van Louis Andriessen, o.l.v. Reinbert de Leeuw met het ASKO|Schönberg ensemble in mei 2016 in Los Angeles en in juni in Carré Amsterdam vertolkt. In januari 2017 heeft Charlotte de rol van Frasquita (Carmen - Bizet) op zich genomen tijdens het nieuwjaarsconcert van het Rotterdams Opera Koor o.l.v. Ago Verdonschot in de Doelen, Rotterdam. Ook heeft ze begin 2017 driemaal de sopraan solo uit de tweede symfonie van Mahler gezongen met het Utrechts Studenten Concert o.l.v. Bas Pollard in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam.

Charlotte heeft een tournee door Nederland gemaakt met Sinfonia Rotterdam: een finaleprijs die ze won tijdens het SJMN Concours 2011 en deze zomer tourde ze door Duitsland en Italië met het CREA Orkest en het Studenten Koor Amsterdam waar ze de prachtige sopraan solo’s zong uit werken van Mahler en Zemlinsky. Ze zong solo met het Gelders orkest, Zuid-Holland Symfonie Orkest, Utrechts Studenten Orkest, CREA orkest en Philips Symfonie Orkest. In Amman, Jordanië, heeft ze o.l.v. Vincent de Kort Miroir de Peine van H. Andriessen in het Romeins Amfitheater laten horen met het Amman Orchestra.

Ze is veelgevraagd voor kamerconcerten en heeft verschillende liedrecitals gegeven in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, Stedelijk Museum Amsterdam, Hermitage Amsterdam en de Stadsschouwburg Utrecht. Naast opera en lied is ze ook een veelgevraagde soliste voor oratoria (o.a. Mattheus Passie en Weihnachtsoratorium van Bach, Requiem van Faure en Mozart, Brahms Deutches Requiem en Stabat Mater van Dvorak.

Charlotte was te gast bij het tv-programma ‘De Tiende van Tijl” en “Proefkonijnen”. Ook was ze op de tv te zien tijdens het Grachtenfestival 2013 voor NTR Podium Live. Ze was meerdere malen te gast op NPO Radio4.